ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Особистість, університет, суспільство: взаємодія в умовах змін»

12 квітня 2023 р. відбудеться ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Особистість, університет, суспільство: взаємодія в умовах змін», Інститут вищої освіти НАПН України, м. Київ, Україна (онлайн формат).

Конференція ініційована консорціумом партнерів Проєкту ЄС «Відродження переміщених університетів: посилення конкурентоспроможності, підтримка громад» / «Reinventing displaced universities: enhancing competitiveness, serving communities» (REDU) (https://ihed.org.ua/internationalization/redu/) у складі: Інститут вищої освіти НАПН України, Маріупольський державний університет, Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля, Британська Рада в Україні. Партнерами в організації Конференції також є: Національний Еразмус+ офіс в Україні, Національна агенція Advance HE (Велика Британія).

Мета Конференції – обговорити проблеми та виклики, що є актуальними для університетів України в умовах нових реалій, спричинених військовою агресією та завданнями післявоєнного відновлення країни.

Особливим акцентом Конференції є підтримка та розвиток переміщених університетів України в умовах стратегічної та ресурсної невизначеності.

Тематичні напрями Конференції:

• Прогромадський університет (Civic University): розвиток і стратегування в умовах змін
• Вища освіта в Україні: зміни через війну
• Реалізація змін в університетах Великої Британії (аналіз кращих практик)
• Специфіка університетського врядування: досвід Великої Британії та України