Семінар із запобігання кліматичній катастрофі

Співробітники кафедри хімічної інженерії та екології Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, в.о. зав. каф. доц. Інна КРАВЧЕНКО, доц. Євген ЗУБЦОВ долучилися до роботи Columbia Climate School (Колумбійської кліматичної школи) та прийняли участь в роботі он-лайн семінару «Blazing Temperatures, Broken Records: Responding to the Global Heat Crisis» («Великі температури, побиті рекорди: реагування на глобальну теплову кризу»).

Семінар із запобігання кліматичній катастрофі

Школа об’єднує вчених із таких галузей, як науки про Землю, інженерія та архітектура, разом із тими, хто вивчає економіку, право, охорону здоров’я, бізнес, політику, мистецтво та гуманітарні науки, щоб вирішити цю найбільш нагальну проблему та зрозуміти складність клімату та його наслідки для суспільства.

Разом з експертами Diana Hernández, Radley Horton, Cecilia Sorensen учасники семінару обговорили останні дослідження про те, як запобігти кліматичній катастрофі.

Семінар із запобігання кліматичній катастрофі

В роботі відзначено, що літо 2022 року, яке принесло рекордні хвилі спеки, пов’язану зі спекою смерть по всьому світу, всеосяжну посуху, руйнівні лісові пожежі та сильні дощі, вважається найспекотнішим в історії. Вчені сходяться на думці, що без активного втручання світ зіткнеться із загостренням кризи з ще більшою вбивчою спекою, вологістю та кліматичними наслідками. Он-лайн семінар був присвячений розгляду можливості запобігти цій кліматичній катастрофі.