Фахові консультації для ВПО

Внутрішньо переміщені особи, які тимчасово проживають на базі ДЗОВ «Зоряний» (Київська область) отримали консультацію з різноманітних питань на заході, організованому адміністрацією дитячого закладу і Громадською організацією «Фонд розвитку підприємництва та реалізації бізнес-ідей» при підтримці Програми «Справедливість для всіх» що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Дятченко Діана, аспірантка кафедри практичної психології та соціальної роботи СНУ ім. В. Даля, практикуюча дитяча психологиня, голова ГО «Мрії, Надії, Дії», провела з батьками та дітьми арт-терапевтичний тренінг з психоемоційного розвантаження, під час якого усі присутні працювали зі своїми емоціями та вчилися ідентифікувати емоції оточуючих. Також поговорили про почуття та можливості їх контролювати. Результатом тренінгу стала спільна робота дітей і їхніх батьків із створення Пташки гарного настрою. Такі заняття є надзвичайно важливими, адже діти разом з батьками вчаться працювати та пізнавати стани та емоції одне одного.

Фахові консультації для ВПО
Фахові консультації для ВПО

Тетяна Лук’янюк, керівниця відділу профорієнтації студентів СНУ ім. В. Даля, поділилась з присутніми інформацією про умови Вступу 2023 року,  роботу Консультаційного центру університету, який допомагає абітурієнтам зареєструватися на тестування. Така підтримка може бути неймовірно корисною для майбутніх вступників.

Фахові консультації для ВПО

Аліна Бобильова, юристка системи Безоплатної правової допомоги, надала правову консультацію щодо порядку відновлення соціальних та пенсійних виплат, отримання заяв про виплату пенсій та грошової допомоги, порядок відновлення правовстановлювальних документів. Додатково було роз’яснено інформацію про перелік осіб, які мають право на отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Такі консультації надзвичайно корисні для людей, які перебувають у вразливому становищі та потребують підтримки щодо вирішення складних юридичних питань.