Студентка СНУ ім. В. Даля вийшла до фіналу Всеукраїнського шекспірівського конкурсу

Студентка третього курсу спеціальності 014.01 Середня освіта (Українська мова і література)  Анна Юрченко (науковий керівник – Анна Галенко, старший викладач кафедри української філології та журналістики) представила СНУ ім. В. Даля у фіналі Всеукраїнського шекспірівського конкурсу студентських дослідницьких і креативних проєктів імені Віталія Кейса.

Конкурс проводиться в 12-й раз. Близько 50 учасників з 20 університетів України взяли участь у відбірковому етапі. До фіналу, який відбувся у березні 2023 року, увійшли найкращі студентські проєкти.

Студентка СНУ ім. В. Даля вийшла до фіналу Всеукраїнського шекспірівського конкурсу

Пленарне засідання фінального етапу розпочав директор Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України, доктор філологічних наук Жулинський Микола Григорович, привітавши переможців конкурсу, що увійшли до фіналу. Конкурс проводиться з метою інтенсифікації шекспірознавчих студій в Україні, популяризації спадщини Вільяма Шекспіра, виявлення філологічно обдарованої молоді, а також стимулювання науково-дослідницької і творчої активності студентів як важливого чинника формування фахівців нового типу.

Оцінюючи роботи, члени журі відзначили, що фіналісти Конкурсу продемонстрували високий рівень досліджень, креативність і, водночас, силу духу, бо в умовах сигналів тривоги продовжують жити, говорити світові про себе, і наш національний шекспірівський дискурс звучить у контексті світового шекспірознавства.

Колектив кафедри української філології та журналістки вітає фіналістку конкурсу Анну Юрченко та бажає подальших перемог!