Вчимося долати російську пропаганду

Доцентка кафедри політології та міжнародних відносин СНУ ім. В. Даля Олена Карчевська взяла участь у дводенному онлайн тренінгу «Російська пропаганда в Івано-Франківській області: виявлення, розвінчання, захист», який був організований за підтримки ГО «Інтерньюз-Україна» та представництвом ЄС в Україні в межах всеукраїнської комунікаційної кампанії «Прямуємо разом». Подібні заходи націлені на посилення протидії пропаганді ворога, інформування про воєнні злочини та міжнародну адвокаційну діяльність.

Вчимося долати російську пропаганду

Тренери деталізували та комплексно розкрили теми: «Гібридна війна: в чому «секрет ефективності» російської пропаганди?» та «Наративи російської пропаганди в Івано-Франківській області». Особливу увагу було приділено аналізу колекцій політичної, історичної та економічної дезінформації, яка найчастіше використовується агресором в медійних просторах України та закордонних держав. Також учасники виконали вправи по розвінчуванню маніпуляцій та фейків серед тиражованих регіональними й національними медіа новин, визначили дезінформаційні складові ІПСО, які націлені на формування зневіри в перемогу України.

Вчимося долати російську пропаганду

Здобуті навички будуть втілені в педагогічну роботу і дозволять стимулювати критичне мислення у студентів, які є активними користувачами нових медіа.