Стаді-тур на підприємство з іноземними інвестиціями

Представники СНУ ім. В. Даля відвідали ТОВ Danico LLC у м. Черняхів Житомирської області за підтримки Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Наразі, одним зі стратегічних напрямків СНУ ім. В. Даля є збереження та розвиток наукового потенціалу та дуальної форми освіти. Тому метою візиту є створення умов для розвитку цієї форми освіти, актуалізація освітніх програм, запровадження практики спільних наукових досліджень. А завданнями візиту є ознайомлення студентів, викладачів та науковців університету з внутрішніми процесами виробничого підприємства: системою менеджменту, системою оплати праці та мотивації працівників, розвитком виробничих потужностей, корпоративною соціальною відповідальністю, інноваціями. Відбулися обговорення актуалізації освітніх програм, питань щодо виконання університетом наукових досліджень на замовлення підприємства, щодо можливості приєднання підприємства до експерименту з дуальної освіти, а також підписання меморандуму про співпрацю між університетом та ТОВ Danico LLC.

Стаді-тур на підприємство з іноземними інвестиціями

Освітня екскурсія компанією розпочалася з презентаційного виступу її директора та співзасновника Віктора Іваницького. Лідер поділився передумовами та історією заснування компанії в дружньому форматі та розповів про свій шлях розвитку.

«Конкурувати з європейськими металообробними компаніями можливо – цьому сприяє українська конкурентоспроможна ціна. Однак, для успішного входження на європейський ринок необхідно враховувати інші фактори, такі, як якість продукції, дотримання екологічних стандартів, надійність постачання та сервісу. Тому ми не шкодуємо коштів на модернізацію обладнання, підвищення кваліфікації персоналу, розширення асортименту та розвиток маркетингових стратегій», – зазначив Віктор Іваницький. Таким чином, Danico LLC сягнули розвитку і вже мають спроможність не тільки конкурувати, а й співпрацювати з європейськими партнерами на взаємовигідних умовах навіть в умовах війни.

Стаді-тур на підприємство з іноземними інвестиціями

«Війна завдала великої шкоди нашому університету, зруйнувавши його матеріально-технічну та лабораторну базу. Це створило серйозні перешкоди для навчання та науково-дослідницької діяльності. Однак ми не втрачаємо надії та шукаємо можливості для відновлення та розвитку нашого університету. На нашу думку, кооперація з сучасним промисловим бізнесом безперечно сприятиме відновленню та розвитку наукового потенціалу нашого університету шляхом створення освітніх просторів на базі підприємств, де наші студенти, викладачі та науковці зможуть проводити дослідження, долучатися до виробничих процесів, отримувати актуальну інформацію про потреби ринку праці та оновлювати навчальні програми відповідно до сучасних вимог. Ми впевнені, що така кооперація сприятиме підвищенню якості підготовки наших здобувачів вищої освіти та розвитку дуальної форми освіти у нашому університеті», – підбив підсумки візиту проректор з наукової роботи Олексій Целіщев.

Стаді-тур на підприємство з іноземними інвестиціями

Довідково. ТОВ Danico LLC – це датсько-українська металообробна компанія. Одним із напрямів діяльності підприємства є виготовлення компонентів, які лягають в основу ліній обробки, машин та обладнання для промисловості шоколаду, хлібобулочних та кондитерських виробів для відомих світових компаній, зокрема Nestle, Mondelez International, Barry Callebaut та інших. Навіть в умовах війни завантаженість виробництва Danico вражає, станом на зараз товариство має замовлення до жовтня 2024 року. Серед замовників – провідні компанії ЄС.

Стаді-тур на підприємство з іноземними інвестиціями