Відбувся 5-й День кар’єри ЄС у СНУ ім. В. Даля

Університетська спільнота СНУ ім. В. Даля, представники вищої освіти, ГО, бізнесу, державних службовців та активних молодих громадян взяли участь в заходах, присвячених Дню кар’єри ЄС 2023. Захід відбувся за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні в межах проєкту «Інформаційна підтримка Мереж ЄС в Україні». Співорганізатори події – Інформаційний центр ЄС Луганської області і Центр розвитку кар’єри та підприємництва СНУ ім. В. Даля.

Учасників заходу привітали радниця з питань преси та інформації Представництва Європейського Союзу в Україні Вікторія Давидова та проректор університету з науково-педагогічної роботи, економіки та розвитку Руслан Галгаш.

У панельній дискусії на тему: «Професійний розвиток та Європейська інтеграція» виступив менеджер проєкту «Інформаційна підтримка Мереж ЄС в Україні» Денис Черніков. Про нинішню ситуацію на ринку праці та про значення професійного розвитку в контексті європейської інтеграції повідомив  директор Луганського обласного центру зайнятості Сергій Болотський.

Заступниця директора-начальниця управління зовнішніх зносин, промоції та інноваційного розвитку Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Луганської ОДА Олена Гемусова презентувала роботу департаменту, зокрема проєкти, що фінансуються ЄС та реалізуються в напрямку подолання кризи, покращення соціальної інфраструктури, забезпечення мінімальних потреб молоді в робочих просторах та просторах для онлайн навчання.

Власним досвідом реалізації просвітницьких та культурних проєктів у  популяризації європейських цінностей та стандартів розповів лідер ГО «ShumRave» Євген Скрипнік.

Також до панельної дискусії долучилася випускниця програми EU Study Days, Team Lead у Центрі Економічного Відновлення Юлія Шаіпова. Пані Юлія поділилась власним досвідом участі в програмах для студентської молоді, зокрема EU Study Days та закликала молодь використовувати відповідні можливості. Ще спікерка розповіла про  спроможність громадськості та аналітичних центрів впливати на євроінтеграційні процеси.

Випускник СНУ ім. В. Даля, фрілансер Владислав ЄМЕЛІН поділився власною історією професійного розвитку, зокрема, розповів про використання цифрових технологій для навчання та розвитку професійних компетенцій.

Відбувся 5-й День кар’єри ЄС у СНУ ім. В. Даля

Перший тренінг (тренерки: керівниця Центру розвитку карʼєри і підприємництва при СНУ ім. В. Даля Олена Федорова, здобувачка вищої освіти факультету економіки і управління СНУ ім. В. Даля Анастасія Дроздова) був присвячений розвитку навичок soft skills, компетенцій та компетентностей згідно з Рамкою Компетентностей для навчання протягом життя. Вперше Рамка була схвалена у 2006 році спільно з Європейським Парламентом та Радою ЄС, а в травні 2018 року вона була затверджена у новій редакції Радою ЄС.

Відбувся 5-й День кар’єри ЄС у СНУ ім. В. Даля

Другий тренінг (тренерка: д.пед.н., професоркаНаталя Кулалаєва,Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана) був присвячений нетворкінгу.  Це один з інструментів для досягнення успіху, це інвестиція свого часу в стосунки з людьми. Втрачені можливості й контакти – це неприємно, тому треба вчися будувати стосунки для розширення своїх можливостей у працевлаштуванні та пошуку нових партнерів для співпраці. Тренінг продемонстрував прихильність молодих активних людей до професійного розвитку та готовності досліджувати різні кар’єрні шляхи.

Відбувся 5-й День кар’єри ЄС у СНУ ім. В. Даля

Третій тренінг (тренер: лідер студентської проєкто-грантової команди КПІ ім. Ігоря СікорськогоЯрослав Бурлаков)відбувся в офлайн форматі і зібрав понад 27 учасників з числа викладачів та здобувачів вищої освіти СНУ ім. В. Даля та КПІ ім. І. Сікорського. Тренінг був присвячений темі налагодження партнерської взаємодії за допомогою методів ненасильницького спілкування.

День Кар’єри ЄС реалізується в рамках проєкту «Інформаційна підтримка Мереж ЄС в Україні». Захід відбувається щорічно у більше ніж 15 містах України протягом останніх п’яти років. День Кар’єри ЄС – це серія публічних заходів, де представники Мереж ЄС та всі активні та зацікавлені громадяни можуть поділитися думками, власним досвідом щодо впровадження стандартів та практик ЄС в Україні, участі у програмах ЄС для розвитку нових бізнесових та освітніх можливостей, обговорити тренди на ринку праці, зокрема щодо знань та навичок, які потрібні молодій людині, щоб зробити успішну кар’єру.

День кар’єри є ініціативою, що фінансується Представництвом Європейського Союзу та виконується громадськими організаціями «Фундація «Відкрите суспільство» та ГО «Молодіжна Альтернатива». Додаткова інформація: http://euroquiz.org.ua.