Якою буде реінтеграція деокупованого освітнього простору

Деканеса Факультету гуманітарних та соціальних наук СНУ ім. В. Даля, членкиня Експертної мережі Кримської платформи Світлана Кузьміна взяла участь в обговоренні питань реінтеграції кримського освітнього простору до України під час публічного діалогу на тему: “Деокупація і реінтеграція Криму: виклики у сфері освіти”.

Якою буде реінтеграція деокупованого освітнього простору

У своєму виступі пані Світлана привернула увагу до необхідності сформувати бачення шляхів не лише повернення України до Криму, а й повернення Криму як органічної частини до освітнього простору й свідомості громадян України. Спікерка також закликала будувати плани реінтеграції освіти на деокупованих територіях на підставі реалістичних оцінок демографічної ситуації, стану української системи освіти, яка у теперішній час переживає складний період реформування.

Якою буде реінтеграція деокупованого освітнього простору

Організаторами заходу були:  Укрінформ (Головна редакція «Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки»), Група гуманітарної політики Експертної мережі Кримської платформи, Науково-дослідний інститут українознавства, ГО “Кримський центр ділового і культурного співробітництва “Український дім”, Національний музей Голодомору-геноциду, Таврійська гуманітарна платформа, Крайова Рада Українців Криму, ГО “Центр громадянської просвіти “Альменда”.

Відеозапис події можна подивитись тут: https://www.youtube.com/watch?v=vT7-D4Cs8fc&t=29