Студенти СНУ ім. В. Даля виступили на V Національних судових змаганнях з Міжнародного гуманітарного права

Команда студентів-юристів “Justitia et lex” взяла участь у юридичній битві – V Національних судових змаганнях з Міжнародного гуманітарного права.

Метою змагань є заохочення студентів-правників та практикуючих юристів, які знаходяться на початку своєї кар’єри, до вивчення міжнародного гуманітарного права та міжнародного публічного права загалом, специфіки діяльності Міжнародних кримінальних трибуналів ООН, їх юрисдикції та діяльності через моделювання судового процесу по заздалегідь сформованій фабулі.

Студенти Олексій Андрєєв, Данило Степченко, Анастасія Лупенко та практикант юридичної клініки «PRO BONO» Ігор Татаренко представляли позицію команди як у ролі захисту, так і в ролі обвинувачення та змогли вийти у 1/4 фіналу змагань.

Дякуємо організаторам змагань – локальній групі ELSA Kharkiv і партнерськими організаціями та суддям, бейліфам, авторам фабули змагань.

Висловлюємо подяку за допомогу у підготовці команди тренеру та викладачам міжнародного гуманітарного права проф. Галині Татаренко та проф. Любові Котовій.