Науково-методичний семінар кафедри здоров’я тварин і екології

Відбувся перший науково-методичний семінар для студентів, аспірантів і викладачів кафедри здоров’я тварин і екології Аграрного факультету згідно з річним планом роботи кафедри на 2023-2024 навчальний рік. Семінар був присвячений поглибленню знань щодо діагностики інфекційного бронхіту курей коронавірусної етіології та фундаментальним методам нейрофізіології людини і тварини.

Тема доповіді Анастасії Жуковської, аспірантки 2 року навчання за освітньою програмою 211 Ветеринарна медицина, пов’язана з методами, які рекомендовані міжнародним епізоотичним бюро (МЕБ) і будуть використані при виконанні дисертаційної роботи. Зокрема, у доповіді висвітлено ризики, пов’язані з доланням вірусом філогенетичних бар’єрів і появою нових його варіантів.

Цікаву інформацію щодо молекулярної та клітинної нейрофізіології, метод Петч-клемп презентував студент 6 курсу СО магістр, спеціальність 211 Ветеринарна медицина, Артем Попадченко.

Науково-методичний семінар кафедри здоров’я тварин і екології

У квітні 2023 року завершилось навчання на курсі з молекулярної та клітинної нейрофізіології для студентів спеціальностей біологічного профілю, де Артем Попадченко успішно склав тестування і отримав сертифікат.

На семінарі здобувач поділився сучасною фундаментальною розробкою німецьких вчених, яка дозволить корегувати стан нервової системи не тільки у людей, а й у тварин.

Після закінчення семінару його учасники одностайно відмітили нестандартність і практичність проведення заходу та можливість застосування продемонстрованих підходів у роботі спеціалістів з ветеринарної медицини.