День захисників і захисниць України

Шановна університетська спільното! 1 жовтня ми з вами відзначатимемо День захисників і захисниць, свято тих, хто втримав незалежність, дав нам змогу вчитися і навчати, творити і просто жити своїм щоденним життям.

Для нас це свято – ще одна можливість подякувати за захист Сили оборони України й усвідомити наше завдання – з максимальною самовіддачею забезпечувати нашій армії міцний тил, наближаючи перемогу.

Своїм героїзмом, відвагою та самовідданістю нинішні захисники й захисниці, серед яких є й наші колеги і студенти, звоювали найвищий рівень довіри в українців серед державних та суспільних інститутів. Сьогодні наше військо стало однією з найбоєздатніших армій Європи, маючи за плечима майже 10 років досвіду боїв у сучасній російсько-українській війні. Сучасні воїни примножують і розвивають тисячолітні українські військові традиції.

Це свято наповнене особливими символами й змістами: Козацька Покрова, Українська революція 1917–1921 років, Січові стрільці, Запорізька група, Сердюцька дивізія, Запорізька Січ, гайдамацькі полки та вільне козацтво, головний убір “мазепинка”, нарукавний тризуб, гасло “Слава Україні! – Героям слава!”, захист українців від нацистського та комуністичного режимів під час Другої світової війни.

Співробітники Українського інституту національної пам’яті підготували для українців історичну довідку про спадок поколінь героїчного народу.

1 жовтня о 9:00 в Україні відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання. Зупинимось і згадаємо наших Героїв.