Журналістська етика – це важливо!

Викладачі кафедри журналістики та українознавчих студій взяли участь у практичному обговоренні на тему: «Журналістська освіта в Україні: виклики навчання стандартів та етики майбутніх медійників».

Подія була організована Комісією з журналістської етики, яка є партнером нашого університету. У заході взяли участь відомі науковці та медійники:

  • Андрій Куликов, український журналіст, редактор, телеведучий, Голова Комісії з журналістської етики з 2017 року.
  • Олексій Погорелов, медіаменеджер, Президент Української Асоціації Медіа Бізнесу, член Громадських рад при Комітеті ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики.
  • Тетяна Лебедєва, громадська діячка та медіаменеджерка, членкиня Ради з питань свободи слова та захисту журналістів при Президентові України.
  • Діана Дуцик, заслужена журналістка України, кандидатка філологічних наук, членкиня Ради з питань свободи слова та захисту журналістів з 2019 року.
Журналістська етика – це важливо!

Предметами дискусії фахівців були результати опитування викладачів журналістики, проведеного Фондом “Демократичні ініціативи” ім. Ілька Кучеріва  у співпраці з Комісією з журналістської етики та за підтримки UNESCO, а також новий Посібник з журналістської етики.

Під час зустрічі були порушені важливі питання набуття навичок у галузі медіаосвіти, а саме як навчати студентів застосовувати норми журналістської етики в умовах воєнного стану, використовувати штучний інтелект, не порушуючи етичних стандартів професійної діяльності, уникати мови ворожнечі тощо.

Журналістська етика – це важливо!

Одним із доповідачів була декан Факультету гуманітарних і соціальних наук Світлана Кузьміна. Зокрема, вона привернула увагу до питань налагодження співпраці університетів з громадськими організаціями журналістів для забезпечення успішного засвоєння майбутніми медійниками норм професійної етики, запропонувала шляхи вдосконалення форм і методів навчання журналістів.