Готуємось до відшкодування екологічної шкоди від російської агресії

Здобувачка вищої освіти кафедри хімічної інженерії та екології спеціальності 101 Екологія Юлія Гурова представила СНУ ім. В. Даля на круглому столі-дискусії «Проблема захисту довкілля під час війни та повоєнного відновлення України», який відбувся онлайн за участю представників п’яти закладів вищої освіти України.

Тема доповіді Юлії: Дослідження діяльності переміщених екологічних громадських організацій і активістів Донеччини і Луганщини.

На спільному майданчику викладачі та студенти вищих навчальних закладів зібрались, щоб поділитися думками і напрацюваннями на теми впливу на довкілля воєнних дій, можливостей відшкодування шкоди, захисту екологічних прав громадян України, моніторингу довкілля та недискримінації мешканців промислових регіонів під час повоєнного відновлення країни.

Із доповідями також виступили представники Державного екологічного університету (Вплив військової діяльності на стан атмосферного повітря; Українського державного університету науки і технологій (Нормативне визнання даних недержавних мереж моніторингу довкілля); Державного університету «Житомирська політехніка» (Оцінка сприйняття здобувачами освіти наслідків військових дій для навколишнього природного середовища); Криворізького державного педагогічного університету (Еколого-економічні аспекти відновлення полезахисних лісосмуг, знищених російською агресією).