Участь у тренінгу з арт-терапії та казкотерапії

Викладачі кафедри журналістики та українознавчих студій СНУ ім. В. Даля взяли участь у тренінгу «Терапія осіннього листя» відповідно до програми VІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Інновації та педагогічна майстерність учителя-словесника».

Спікерка тренінгу – Інна Осадченко, доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри соціальної роботи та реабілітації Національного університету біоресурсів і природокористування України, голова ГО «Міжнародна асоціація сучасної освіти, науки та культури»; візитовий професор Університету в Білостоку (Польща).

Лекторка ознайомила присутніх з основними напрямами арт-терапії, правилами відновлення сил, порадила, як за допомогою арт-терапії та казкотерапії боротися з тривогою. Учасники тренінгу мали змогу відпочити від щоденних проблем, відновити сили. За бажанням виконали кілька розслаблюючих надихаючих вправ: «Я відчуваю осіннє листя», «Подих осіннього вітру», «Моя тривога, проблема – осіннім листям», «Я і листя». Родзинкою зустрічі стала лінгвотерапія «Весела казка про терапію осіннього листя». Усі присутні жваво пропонували слова-іменники для майбутньої казки. З захопленням слухали приємний спокійний голос спікерки. Написали безліч позитивних відгуків на адресу пані Інни.