Черговий крок у розвитку дуальної освіти за підтримки партнерів

СНУ ім. В. Даля та компанія МХП продовжують поступово розбудовувати співпрацю з провідними українськими підприємствами, спрямовану на підвищення якості вищої освіти.

На черговій робочій зустрічі СНУ ім. В. Даля та МХП, яка була організована за підтримки Проєкту USAID “Економічна підтримка України” та Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», викладачі факультету інженерії та факультету інформаційних технологій та електроніки отримали можливість ознайомитись з виробничими потужностями МХП на прикладі Філії “ВКВК” ТОВ “Вінницька птахофабрика” м. Ладижин з акцентом на відділі енергетики та експлуатаційній службі зовнішніх мереж електропостачання. Презентацію підприємства провела команда філії ВКВК в складі: директор філії Концур Вячеслав Володимирович, головний інженер Немеровський Юрій Миколайович, начальник електропідстанції, експлуатаційна служба  зовнішніх електромереж енергопостачання, Алтухов Григорій Іванович, провідний інженер з механізації та автоматизації виробничих процесів Мазур Вадим Олександрович та Тетяна Бражнік, бізнес-партнер з персоналу. 

Черговий крок у розвитку дуальної освіти за підтримки партнерів
Черговий крок у розвитку дуальної освіти за підтримки партнерів

Командою СНУ ім. В. Даля в свою чергу представлено потенційні можливості лабораторій «Лабораторія Електромехатроніки» (ElectromechatronicsLab), «Лабораторія Електроенергетики» (EnergyLab) , «Виробнича лабораторія Фаблаб» (FabLab), що університет отримає від Проєкту USAID «Економічна підтримка України» за грантом “Сучасні навички для секторів інформаційних технологій, інженерії та електрики України”.

У ході дискусії отримані попередні домовленості щодо візиту представників “ВКВК” ТОВ “Вінницька птахофабрика” в СНУ ім. В. Даля для детального ознайомлення з можливостями лабораторій. Також було ініційовано створення робочої групи для обговорення концепції програми підвищення кваліфікації на базі цих лабораторій. Команда Філії “ВКВК” ТОВ “Вінницька птахофабрика” погодилась ознайомитись та надати відгуки на освітні програми підготовки бакалаврів та магістрів спеціальностей 141 – Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка та 174 – Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка з подальшим висновком щодо можливості стати стейкхолдерами даних освітніх програм. Ініційовано пошук спільних тем для наукових досліджень на базі лабораторій, що будуть створені на базі СНУ ім. В. Даля.