Участь у проєкті з розвитку українсько-казахстанського партнерства

Політологи СНУ ім. В. Даля долучились до обговорення напрямків міжнародного партнерства та розвитку дипломатії між Україною та Казахстаном.

Студенти кафедри політологічних та культурологічних студій СНУ ім. В. Даля й доценти Людмила Павлова та Олена Карчевська зустрілися з народним депутатом України, головою депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Казахстан, співзасновником проєкту «Юрта незламності» Сергієм Нагорняком. Зустріч відбулася в рамках реалізації проєкту «Дипломатія та міжнародне співробітництво», який спрямований на розвиток міжкультурної комунікації та співпраці між Україною та Казахстаном.

Участь у проєкті з розвитку українсько-казахстанського партнерства

Учасники зустрічі обговорили такі питання:

  • реалізація проєктів культурного обміну між Україною та Казахстаном та роль культурної дипломатії в зміцненні міждержавних відносин;
  • економічне співробітництво між Україною та Казахстаном, перспективи розвитку торговельно-економічних зв’язків;
  • актуальні аспекти безпекових викликів в регіоні Центральної Азії, варіанти співпраці наших країн в рамках міжнародних безпекових ініціатив;
  • стан та перспективи розвитку міжпарламентського та дипломатичного співробітництва.
Участь у проєкті з розвитку українсько-казахстанського партнерства

Співзасновник проєкту «Юрта незламності» С. Нагорняк представив студентам геополітичний проєкт як успішний приклад реалізації культурної дипломатії, який демонструє підтримку українців казахським народом.

Захід зробив вагомий внесок у розуміння перспектив та напрямків формування українсько-казахських партнерських відносин.

Участь у проєкті з розвитку українсько-казахстанського партнерства

Ініціатива «Дипломатія та міжнародне співробітництво» продовжує активну діяльність у межах навчальної лабораторії «Міжнародна студія сталого розвитку» кафедри міжнародних відносин та дипломатії навчально-наукового інституту ім. Б. Д. Гаврилишина та Острівця Прогресильності Західноукраїнського національного університету.