Допомога психологів у відновленні ментального здоров’я

Студенти спеціальності Психологія Прохор Луценко, Дар’я Рахманова та Надія Ромас (учасники проєкту IDEA CREATIVE TEAM) разом із завідувачкою кафедри психології та соціології Факультету здоров’я людини Юлією Бохонковою відвідали Координаційний центр надання допомоги ВПО з Луганщини при Сватівській міській військовій адміністрації Сватівського району Луганської області, який розташований у м. Бровари Київської області, та провели семінар-навчання для внутрішньо переміщених осіб на тему: «Розвиток навичок стресостійкості та резильєнтності у ВПО в ситуаціях життєвих змін».

Допомога психологів у відновленні ментального здоров’я

Захід проведено за ініціативи та підтримки заступниці голови Луганської обласної державної адміністрації із соціальних та гуманітарних питань, уповноваженої з питань впровадження в Луганській області програми ментального здоров’я «Ти як?» Катерини Безгинської та заступниці директора Департаменту охорони здоров’я Луганської обласної державної адміністрації, регіональної координаторки проєкту ментального здоров’я «Ти як?» Інни Сазонової.

На заході був присутній керівник Сватівської міської військової адміністрації Сватівського району Луганської області Олександр Міткевич, з яким обговорили перспективи подальшого плідного та різнобічного співробітництва. Участь у заході взяли близько 35 осіб з числа ВПО.

Допомога психологів у відновленні ментального здоров’я

Під час тренінгу учасники опановували навички боротьби зі стресом та страхом, навчалися методів регулювання емоційних станів та психологічного відновлення, знімали напругу в тілі, піднімали настрій та відволікались від поганих думок за допомогою методів арт-терапії, дихальних вправ та інших психотерапевтичних практик.

Допомога психологів у відновленні ментального здоров’я

Формування в суспільстві культури піклування про ментальне здоров’я – головна та визначальна місія Всеукраїнської програми ментального здоров’я національного рівню «Ти як?», ініційованою першою леді України Оленою Зеленською.