Міжнародна зустріч науковців у Вільнюсі

Доцентка кафедри політологічних та культурологічних студій Наталія Шелковая взяла участь у Міжнародній науковій конференції у Вільнюсі (Литва), присвяченій литовському періоду творчості видатного філософа та історика-медієвіста Льва Карсавина.

Міжнародна зустріч науковців у Вільнюсі

Організаторами конференції, під патронтажем Папського університету імені Йоанна Павла ІІ у Кракові, була велика подвижниця розповсюдження у світі духовної філософії, професорка та завідувачка кафедри філософії цього університету сестра Тереза Оболевіч та керівниця культурного центру Вільнюсу «Dialogues of Cultures» Карина Черняк. В конференції взяли участь філософи, філологи, історики, професори університетів з 10 країн світу (США, Канада, Литва, Польща, Франція, Італія, Україна, Китай, Японія, Австралія).

У своїй доповіді «Whether L.P. Karsavin’s All-Unity is All-Unity? (Phenomenology of all-unity in philosophy, religion and sacred art)» пані Шелковая розкрила сутність концепції всеєдності у філософії та показала, як ця концепція розгортається в релігії та сакральному мистецтві, обґрунтувала необхідність всеєдності для збереження життя та гармонії на планеті Земля.

Практичним втіленням  дієвості ідеї всеєдності була творча та дуже доброзичлива атмосфера, яку Наталія Шелковая спостерігала як з боку  литовських організаторів і між учасниками конференції, так і в місті, де відчувалася підтримка литовцями та їхнім керівництвом України та українців. Прапори майоріли на багатьох державних установах від міської ратуши до історичного музею. Це надихало на подальшу стійкість і віру у перемогу України, перемогу добра над злом.