Науково-педагогічне підвищення кваліфікації зі STEAM-освіти

Викладачі кафедри комп’ютерно-інтегрованих систем управління Факультету інформаційних технологій та електроніки Тетяна Сотнікова та Анастасія Асманкіна пройшли навчання за програмою «STEM та STEAM: науково-практичні тенденції розвитку цифровізації в умовах євроінтеграції» (180 годин – 6 кредитів ЄКТС).

Науково-педагогічне підвищення кваліфікацій фокусувалося на питаннях освітніх парадигм штучного інтелекту, теоретичних та практичних аспектах STEM-освіти, хмарних технологіях, індустрії 5.0, STEM-моделюванні тощо.

Також в процесі навчання учасники розглядали питання створення та функціонування сучасних STEAM-центрів, що особливо актуально при відновленні в СНУ ім. В. Даля діяльності Лабораторії цифрового прототипування та виробництва (FabLab), яка функціонує на базі кафедри комп’ютерно-інтегрованих систем управління, використовується, як безпосередньо в освітньому процесу, так і в процесі профорієнтаційної діяльності та підвищення кваліфікації або здобуття нових компетенцій для людей, які працюють в реальному секторі економіки. Лабораторія надає можливість побачити та випробувати новітнє обладнання та інструменти для розробки та прототипування, що стимулює подальший розвиток проєктів та досліджень.