Спілкування фахівців про медіацію та примирні процедури

Представники Університетського Центру медіації Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Ольга Лосієвська (членкіня Національної медіаторської мережі ГО «Ла Страда-Україна», доктор психологічних наук, професорка, професорка кафедри психології та соціології) та Володимир Мороз (член молодіжної медіаторської мережі ГО «Ла Страда-Україна», здобувач вищої освіти другого (магістерського) рівню спеціальності 053 Психологія, освітньої програми «Психологія») були запрошені 20-22 березня 2024 р. на Всеукраїнський семінар для представників та представниць Національної медіаторської мережі ГО «Ла Страда-Україна».

Захід  проводиться в рамках проєкту “Попередження ґендерно зумовленого насильства, торгівлі людьми та порушення прав дитини” за підтримки донорської організації “Хліб для світу” (м. Трускавець). Тема семінару: «Медіація та примирні процедури як інструмент вирішення сімейних та соціальних конфліктів».  

На Всеукраїнському навчально-практичному семінарі для Національної медіаторської мережі ГО «Ла Страда-Україна» практично відпрацьовувались навички  вирішення сімейних конфліктів шляхом медіації, фасилітаційна медіація, екосистемна медіація, трансформативна медіація, медіація у громадах. Окремим блоком вдосконалювались навички роботи по соціальній згуртованісті: проводилось професійне обговорення та напрацьовувались інструменти щодо посилення ролі особистості та спроможності громад в досягненні миру та порозуміння. Участь у даному заході стала можливою в межах підписаного меморандуму про співпрацю та взаємодію між кафедрою психології та соціології та ГО «Ла Страда-Україна».