Студенти зустрілися з представницею VNG International

Викладачі університету взяли участь в організації та проведенні зустрічі студентів з представницею VNG International (Королівство Нідерланди) Флоріаною Стейнкамп – проєктною менеджеркою проєкту «Підтримка відновлення місцевого самоврядування та відбудови і реконструкції громад в Україні», що є частиною програми «Сталий розвиток через вдосконалене місцеве врядування» (SDLG), яка фінансується Міністерством закордонних справ Королівства Нідерланди.

Під час зустрічі студенти дізналися більше про Агентство міжнародного співробітництва асоціації муніципалітетів Королівства Нідерланди VNG International та його діяльність у різних країнах. Зокрема, поговорили про проєкт, який наразі впроваджується в Україні, метою якого є покращення якості надання послуг органами місцевого самоврядування в контексті відбудови та розвитку чотирьох українських територіальних громад, які стали цільовими громадами проєкту, – Бериславської, Високопільської, Очаківської та Херсонської.

Окрім цього Флоріана Стейнкамп розповіла студентам про особливості роботи проєктним менеджером: обговорили складові проєкту та його життєвий цикл, обов’язки проєктного менеджера у VNG International, а також індикатори моніторингу, що дозволяють визначити, наскільки успішними є результати проєкту.

Студенти отримали змогу поставити запитання щодо подальших планів діяльності VNG International та дізнатися більше про виклики та обов’язки проєктного менеджера на кожному етапі реалізації проєкту – від ініціації до завершення та звітності.

Зустріч було проведено в рамках підписаного меморандуму про взаєморозуміння між Східноукраїнським національним університетом імені Володимира Даля та VNG International в Україні.