Участь у вебінарі НАЗЯВО

Гаранти освітніх програм бакалаврату і магістратури спеціальності 035.041 «Філологія. Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська» відвідали вебінар «Формування якісної освітньої програми за спеціальністю 035 Філологія», організований Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти.

В рамках вебінару свої доповіді представили заступниця Голови НАЗЯВО Олена Єременко, член ГЕР 03 «Гуманітарні науки», директор перекладацької компанії ТОВ «Транслател» Олександр Бондаренко, керівниця відділу акредитацій освітніх програм секретаріату НАЗЯВО Ганна Деніскіна та проректора КНЛУ (м. Київ) Алла Корольова.

Спікери поділились зі слухачами:

  •  кращими практиками філологічної освіти в аспекті вивчення іноземних мов, акцентувавши увагу на типових помилках в розробці та підготовці до акредитацій ОПП з Філології;
  • наріжними каменями при врахуванні стандарту вищої освіти у формуванні освітніх програм, зосередившись на технологічних та сервісоорієнтованих компетентностях та увазі до них у європейських ЗВО;
  • детально розібрали процес підготовки до акредитації ОПП з Філології, звернувши увагу на прогалини у тексті відомостей про самооцінювання, на особливу роль здобувачів освіти в оцінці ефективності ОПП, на стоп-кадри у групі забезпечення, на зауваження від експертних груп;
  • поділились досвідом успішного проходження акредитаційних процедур філологічними освітніми програмами Київського національного лінгвістичного університету.

Під час зустрічі слухачі отримали відповіді на найбільш актуальні для реалізації і акредитації їх ОПП питання. Отримана інформація та рекомендації НАЗЯВО обов’язково будуть враховані при оновленні ОПП кафедри іноземної філології.

У вебінарі взяли участь гаранти освітніх програм бакалаврату і магістратури спеціальності 035.041 «Філологія. Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська» Ольга Семенець та Олена Гнєдкова разом з керівницею Центру забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти Людмилою Володіною.