Вивчення можливостей Програми URBACT

Викладачі кафедри будівництва, урбаністики та просторового планування взяли участь  в інформаційному дні, організованому Секретаріатом Кабінету Міністрів України з метою популяризації можливостей Програми Європейського Союзу URBACT IV на період 2021-2027 років (Urban Development Network) та сприяння активній участі українських партнерів.

У грудні 2023 року Європейська Комісія схвалила приєднання України до Програми, її загальний бюджет на 2021-2027 рр. був збільшений та наразі становить майже 87 млн євро.

Мета заходу – дати максимально корисну інформацію щодо сутності Програми та можливостей, які тепер відкриті й українським заявникам. Завдяки інструментам та мережам, до яких тепер зможуть приєднатись міста України, зацікавлені особи зможуть впроваджувати передові практики для покращення міст, а також напрацьовувати корисні зв’язки, подальше міжнародне співробітництво.

Вивчення можливостей Програми URBACT

«Зустріч була спрямована на те, щоб допомогти розібратися в механізмі Програми URBACT та заохотити підготовку до участі, використовуючи можливості платформи. Подальші кроки потенційних заявників мають бути спрямовані на вивчення веб-сайту URBACT, ознайомлення з мережами та комунікацію з потенційними партнерами. Це слід робити для того, щоб під час запуску конкурсів було чітко зрозуміло, що робити й як підвищити свої шанси на успішну заявку», – доповів Ростислав Томенчук, директор Департаменту координації міжнародної технічної допомоги СКМУ.

Директор Програми Теофіл Герца ознайомив учасників з особливостями та цілями Програми, а також привітав українську сторону із приєднанням.