Тренінги для викладачів від компанії Festo

Викладачі кафедр електричної інженерії, хімічної інженерії та екології, машинобудування та прикладної механіки, комп’ютерно-інтегрованих систем управління Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля успішно опанували тренінги за наступними темами: «AUT111 Автоматизовані системи управління технологічним процесом», «PLC211, Програмування контролерів Siemens S7-300, S7-400», «IOT111, Промисловий Інтернет речей (IIoT). Інтеграція рівня Edge за допомогою Node-RED», «ED121, Загальнопромисловий частотний перетворювач SINAMICS G120», «PN111+РN121 Сучасна промислова пневматика», «TTT111, Ключові навички успішного тренера».

Тренінги відбулися за програмами, розробленими компанією Festo – визнаним лідером в напрямі технологій автоматизації. За результатами проходження цих тренінгів викладачі оновили зміст силабусів освітніх компонент, що забезпечують підготовку здобувачів вищої освіти за освітнім ступенем бакалавр та магістр спеціальностей:

  • Прикладна механіка (131);
  • Галузеве машинобудування (133);
  • Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка (141);
  • Хімічні технології та інженерія (161);
  • Гірництво (184);
  • Фармація, промислова фармація (226);
  • Цивільна безпека (263),
  • Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології (151).

Методична рада Факультету інженерії ухвалила рішення про введення в навчальний процес оновлених силабусів. Подальше використання начального/інформаційного матеріалу щодо експлуатації та ремонту сучасних систем та засобів автоматизації, супроводження автоматизованих технологічних процесів надасть студентам додаткових компетентностей, спроможності ефективно та кваліфіковано працювати на відновлення економіки України за обраною спеціальністю.

Участь в тренінгах та оновлення силабусів стало можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), згідно з умовами гранту, наданого ГО «Міжнародна фундація розвитку» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка України». Зміст цього допису є відповідальністю Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля та необов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.