Призові місця студентів-переможців Шевченківського конкурсу

Щиро вітаємо здобувачів вищої освіти університету, які вийшли  у фінал ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та здобули перемогу, посівши призові місця серед студентів закладів вищої освіти (університети та академії, негуманітарний профіль):

  • АНДРЄЄВА Олексія Вячеславовича, студента 3-го курсу Юридичного факультету, спеціальність 081 Право. Отримав диплом І ступеня.
  • ЛУПЕНКО Анастасію В’ячеславівну, студентку 3-го курсу Юридичного факультету, спеціальність 081 Право. Отримала диплом ІІІ ступеня.

Підготовку учасників здійснювала старша викладачка кафедри журналістики та українознавчих студій Карловас Олена Адасівна.

Цьогоріч конкурс (фінальний етап відбувся 3 лютого 2024 року) було присвячено 210-й річниці від дня народження Великого Кобзаря, який залишається для молодого покоління символом високої духовності та нового етичного мислення. Творчий конкурс уможливлює звернення до поетичного спадку Тараса Шевченка, демонстрацію високого рівня  літературних і філологічних здібностей його учасників, об’єднання різних регіонів України в час борні за незалежність.

Організацію та проведення 1-го етапу конкурсу, підготовку учасників обласного та фінального етапів, організаційний супровід учасників конкурсу забезпечили  викладачі кафедри журналістики та українознавчих студій Попова О.А., Глуховцева І.Я., Зайцева С.С., Макаренко Л.В., Пустоварова О.О.

Дякуємо всім студентам університету, які долучились до конкурсу, за шанобливе ставлення до української мови, усвідомлення важливості мовно-літературних змагань для розвитку і функціонування державної мови, що є чинником єдності та національної ідентичності українського народу.