Тренінг для молоді з числа ВПО зі стресостійкості

Координаційний центр підтримки цивільного населення Луганської обласної державної адміністрації, заступниця голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська, регіональний координатор, заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Луганської обласної державної адміністрації Інна Сазонова, разом із кафедрою психології та соціології факультету здоров’я людини Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля (доктор психологічних наук Юлія Бохонкова та кандидат психологічних наук Юрій Сербін, здобувачі вищої освіти спеціальності 053 Психологія Прохор Луценко, Надія Ромас, Юлія Колеснікова, Елла Кухар та Аліна Конкілова) у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», яка впроваджується за ініціативою першої леді Олени Зеленської, 11 квітня 2024 року на базі Координаційного центру надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам з Луганської області при Марківській селищній військовій адміністрації Старобільського району Луганської області, який розташований на базі бібліотеки імені М. Дубова Святошинського району м. Києва, провели психологічний тренінг для молоді з числа ВПО.

До заходу долучились учні випускних класів приватного закладу освіти «Апогей» м. Києва. Тема зустрічі «Розвиток навичок стресостійкості та формування резильентної поведінки у особистості в ситуаціях невизначеності».

Тренінг для молоді з числа ВПО зі стресостійкості

Даний захід належить до циклу заходів із формування в суспільстві культури піклування про ментальне здоров’я, навчання навичкам його відновлення, формування навичок боротьби зі стресом та страхом, опанування методами регулювання емоційних станів та психологічного відновлення, зняття напруги в тілі, підняття сумного настрою та відволікання від поганих думок за допомогою методів арт-терапії, дихальних вправ та інших психотерапевтичних практик.

Представниця Приймальної комісії університету Тетяна Лук’янюк після завершення тренінгу ознайомила присутніх з інформацією про особливості вступної кампанії 2024 року.