Участь в онлайн-засіданні Антикризового штабу стійкості економіки в умовах воєнного стану

Український Союз промисловців і підприємців (УСПП) в рамках засідання Антикризового штабу стійкості економіки в умовах воєнного стану провів зустріч у змішаному форматі, метою якої був розгляд ходу виконання Указу Президента від 26 січня 2024 року No31/2024 про створення Всеукраїнської платформи «Зроблено в Україні».

В онлайн заході взяли участь представники Аналітичного центру Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

Метою засідання стала підготовка розгорнутого рішення на основі пропозицій представників хімічної, лакофарбової промисловості щодо нарощування виробництва товарів з високою доданою вартістю в умовах воєнного стану (проблематики інвестування у сфері глибокої переробки різних видів сировини, впровадження нових технологій у виробництві продукції, використання інструментів локалізації, обґрунтованого імпортозаміщення, державно-приватного партнерства тощо).

З доповідями виступили: 

  • Кінах А. К., Президент УСПП (Заходи із забезпечення пріоритетності українських виробників для національної економіки на платформі «Зроблено в Україні» (Указ Президента від 26 січня 2024 року № 31/2024) та реалізації пропозицій, визначених у попередньому рішенні АШ, щодо нарощування виробництва товарів з високою доданою вартістю);
  • Голубов О.Г., президент Союзу хіміків України (Тенденції розвитку хімічної промисловості у період воєнного стану);
  • Мазурашу Г.Г., народний депутат України;
  • Андреєв О. Л., виконавчий директор Асоціації українських виробників лакофарбової промисловості;
  • Верьовка Д. М., директор «Коламбус Енерджі Україна»;
  • Хоменко С.М., генеральний директор ТОВ «Файдаль»;
  • Барановський А. В., директор департаменту ТОВ «Епіцентр Л» (Щодо виробництв з високою доданою вартістю).

Економічний стан хімічної та лакофарбової промисловості входить до сфери наукових інтересів команди Аналітичного центру Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля. Тому участь у засіданні Антикризового штабу для представників команди Аналітичного центру СНУ ім. В. Даля у складі доцентки Ольги Захарової (кафедра фармації, виробництва та технологій), доцентки Ольги Маслош та старшої викладачки Марини Касаткіної (кафедра економки і підприємництва) стала цінним досвідом та можливістю отримати актуальну інформацію про стан справ у цих галузях.