Далівці взяли участь в онлайн-дискусії з інфомедійної грамотності

Здобувачі  вищої освіти й викладачі Кафедри української філології та журналістики Факультету гуманітарних і соціальних наук СНУ ім. В. Даля взяли участь в онлайн-дискусії «Журналістська освіта та інфомедійна грамотність».

Організаторами заходу стали ГО «Український інститут медіа та комунікації» та Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) в Україні.  Їхніми представниками виступили Діана Дуцик – виконавча директорка ГО «Український інститут медіа та комунікації», модераторка Національного проєкту з медіаграмотності “Фільтр”; Марина Дорош, Олена Тараненко і Валерія Ковтун, які презентували онлайн-модуль «Конструктор вправ» – унікальний продукт, покликаний допомагати майбутнім журналістам вивчати фахові дисципліни глибше й цікавіше, а викладачам – урізноманітнити простір для навчання. Колективом авторів Галиною Будівською (ГО «УІМК»), Діаною Дуцик (ГО «УІМК») та Оленою Тараненко (IREX) було розроблено «Збірник практичних вправ з інфомедійної грамотності, інтегрованої до фахової підготовки студентів-журналістів». Він містить аудіословник, у якому пояснюються важливі терміни, які стосуються проблематики фактчекінгу, журналістських професійних стандартів, перевірки джерел інформації тощо.

На онлайн-дискусії обговорювали питання щодо включення в навчальну программу дисципліни «Медіаграмотність» для всіх здобувачів вищої освіти незалежно від фаху..