Далівці розпочали новий проєкт задля успішного розвитку

Далівці розпочали новий проєкт задля успішного розвитку

Далівці починають реалізацію нового міжнародного проєкту для розвитку університету. Завдяки зусиллям співробітників університету СНУ ім. В. Даля вже відновив освітній процес та повноцінне функціонування, але ще багато завдань треба вирішити на шляху до успіху та лідерських позицій.

На першій зустрічі щодо реалізації проєкту окреслено напрями співпраці, а саме:

  • підвищення спроможності СНУ ім. В. Даля надавати освітні послуги для студентів-ВПО;
  • створення ефективної системи управління кризовими ризикам;
  • підвищення поінформованості громадськості про освітні послуги та підтримку безпечного середовища для навчання в умовах воєнного стану та в постконфліктний період.

Очікується, що отримана університетом підтримка покращить доступність освітніх послуг для студентів-ВПО, налагодить партнерство з університетами ЄС, створить двосторонні зв’язки між університетами-партнерами на основі антикризового управління та співпраці з місцевими органами влади.

Далівці розпочали новий проєкт задля успішного розвитку
Ректорка СНУ ім. В. Даля Ольга Поркуян

На зустрічі ректорка університету Ольга Поркуян зазначила, що сьогодні університет робить все можливе для збереження наукового потенціалу, пошуку нових комунікацій та партнерств задля розвитку. Далівська спільнота усвідомлює необхідність повноцінного функціонування та роботи під час війни. СНУ ім. В. Даля хотів би інституціоналізувати підхід до кризового менеджменту шляхом створення ефективної системи управління кризовими ризиками.

Далівці розпочали новий проєкт задля успішного розвитку
Герріт Ян Шеп – міжнародний експерт проєкту

В рамках реалізації проєкту планується: створити «Комітет з антикризового позиціонування» з представників університету та стейкхолдерів; розробити стратегічні плани роботи на наступні роки; провести комунікаційну кампанію з підвищення обізнаності громадськості, включаючи «Семінар з проєвропейської орієнтації»; провести навчальну поїздку до країн ЄС та  сприяти започаткуванню нових стратегічних партнерств університету.

Далівці розпочали новий проєкт задля успішного розвитку
Лілія Гриневич – національна експертка проєкту

До реалізації проєкту залучено відомого міжнародного експерта пана Герріта Ян Шепа, який має великий досвід формування систем антикризового управління, відновлення та розвитку діяльності інституцій по всьому світу. Національним експертом проєкту виступає пані Лілія Гриневич, досвід якої в сфері розвитку вищої освіти стане в нагоді для планування антикризових та комунікаційних заходів СНУ ім. В. Даля.