Переймаємо досвід фахівців з фандрайзингу УКУ

Відбулася чергова зустріч з фахівцями в галузі фандрайзингу з Українського Католицького Університету в рамках проєкту «Посилення потенціалу переміщених університетів з фандрайзингу» в рамках Програми «Зміцнення переміщених українських університетів задля сталого розвитку», що реалізується Програмою імені Фулбрайта в Україні. Цього разу команди СНУ ім. В. Даля і МДУ зустрілись з Андрієм Хім’яком – заступником керівника відділу розвитку Українського Католицького Університету.

Переймаємо досвід фахівців з фандрайзингу УКУ

Андрій Хім’як розповів про досвід УКУ з фандрайзингу, зазначивши, що 59% бюджету університету формується саме таким чином. Зокрема, Андрій зазначив про чинники успішного фандрайзингу, яким чином організована сама діяльність із залучення ресурсів, команду університету, інструменти, які використовуються командою. Були представлені приклади щорічних заходів, які організовуються відділом розвитку, напрями співпраці із жертводавцями, особливості стипендійних процесів і фондів, які формуються за рахунок фандрайзингу. Наприкінці учасники подискутували про мотивацію і особливості участі викладачів і студентів університетів у залученні ресурсів.

Переймаємо досвід фахівців з фандрайзингу УКУ

Проєкт «Посилення потенціалу переміщених університетів з фандрайзингу» реалізується СНУ ім. В. Даля у співпраці з МДУ за організаційної підтримки ГО «Фундація «Простір» в рамках Програми «Зміцнення переміщених українських університетів задля сталого розвитку», що реалізується Програмою імені Фулбрайта в Україні і фінансується Відділом преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

Переймаємо досвід фахівців з фандрайзингу УКУ