Розвиток у студентів ефективного демократичного громадянства

Віталій Чорненький, адвокат, заступник декана Юридичного факультету, к.ю.н., доцент кафедри конституційного права Львівського національного університету імені Івана Франка представив на першому в цьому навчальному році занятті інноваційний та інтерактивний курс IFES з громадянської освіти для університетів «Демократія: від теорії до практики».

Віталій Чорненький є експертом і консультантом курсу IFES, який набирає популярності серед студентів СНУ ім. В. Даля. Курс був розроблений спеціально для України за прикладом курсу IFES з громадянської освіти, що став надзвичайно успішним у Грузії; цей курс був представлений IFES у 2011 році в кількох відібраних університетах Грузії і зараз пропонується в більшості акредитованих університетів по всій країні та постійно користується популярністю та попитом серед студентів, викладачів та ректорів.

У СНУ ім. В. Даля курс почали викладати у 2022 році проф. Галина Татаренко (Юридичний факультет) та доц. Наталія Ткаченко (Факультет економіки і управління). Метою курсу є розвиток знань, навичок і схильностей, які пов’язані з ефективним демократичним громадянством студентів.

Розвиток у студентів ефективного демократичного громадянства