Студенти захистили звіти з переддипломної практики, яку проходили на базі Центру гендерної культури СНУ ім. В. Даля

Здобувачі другого освітнього ступеня вищої освіти кафедри політологічних і культурологічних студій Валентин Гончар та Данило Божич захистили звіти з переддипломної практики, яку вони проходили на базі Центру гендерної культури СНУ ім. В. Даля.

Під час практики здобувачі ознайомилися з історією створення Центру ґендерної культури СНУ ім. В. Даля, основними напрямками його діяльності та головними надбаннями за роки існування, здійснили, на підставі аналізу сайту СНУ (https://snu.edu.ua), пошук та  збір статистичної інформації щодо ґендерного складу колективу науково-педагогічних працівників та керівництва (деканів, очільників інших підрозділів, завідувачів кафедр) СНУ ім. В. Даля та провели порівняльне дослідження щодо аналізу показників ґендерного складу керівництва СНУ ім. В. Даля у 2019 та у 2023 рр. з метою з’ясування причин змін, які відбулися, і прогнозування тенденцій.

Студенти зробили акцент на дослідженні основних напрямів діяльності університету щодо досягнення гендерного паритету у сфері управління закладом вищої освіти, здійснили розрахунки кадрової представленості жінок на управлінських посадах. Підсумком практики стала підготовка презентації та розробка рекомендацій щодо забезпечення (дотримання) ґендерної рівності в складі керівних кадрів СНУ ім. В. Даля.

Серед пропозицій: оновлення окремих  форм роботи Центру спрямованих на підвищення рівня знань та навичок освітян у питаннях гендерної рівності – через тематичні конференції, доступ до інформаційних джерел, участь у відповідних проєктах, проведення гендерних аудитів, експертиз, консультацій; заходи, спрямовані на впровадження гендерної культури як теоретичного підґрунтя її формування в студентської молоді та професорсько-викладацького складу.

Студенти захистили звіти з переддипломної практики, яку проходили на базі Центру гендерної культури СНУ ім. В. Даля