Підсумки міжнародної конференції Агро-ІТ

Відбулася IV Міжнародна науково-практична конференція «Використання інформаційних технологій для оптимізації процесів виробництва сільськогосподарської продукції та управління підприємствами» (Агро-ІТ)» на базі СНУ ім. В. Даля, яка зібрала провідних науковців-викладачів України та європейських країн, роботодавців, студентів.

Учасники заходу обговорили тенденції, новітні концепції, теоретичні та практичні проблеми у сфері аграрних наук, сталого тваринництва і добробуту тварин; інформаційні технології та апаратно-програмне забезпечення в агропромисловому комплексі; сучасні напрямки розвитку підприємств в аграрному секторі економіки.

«Це не вперше, коли захід такого рівня на тему Агро-ІТ проходить на базі університету. Для мене, як для українського науковця, дуже важливо, аби українська наука та агросфера не тільки крокували в ногу зі світом, а й були флагманами сучасних інновацій у цій галузі. Тому я дуже вдячний кожному, хто долучився до роботи міжнародної конференції і бажаю нам всім плідної роботи», – зауважив проректор з наукової роботи СНУ ім. В. Даля, професор Олексій Целіщев, вітаючи учасників заходу.

Підсумки міжнародної конференції Агро-ІТ

Зі словами вітання виступили також Лілія Мартинець, декан Аграрного факультету, Сергій Митрохін, декан Факультету інформаційних технологій та електроніки, Євген Івченко, декан Факультету економіки і управління.

Слова підтримки пролунали від Сніжани Леу-Севериненко, старшої менеджерки з розвитку потенціалу, проєкт USAID «Економічна підтримка України; Саулюса Мічкявічуса, декана природничого факультету Університету Вітовта Великого, (Литва); Романа Гринишина, експерта з питань використання ІТ в аграрному секторі; Анатолія Циркуна, генерального директора агенцій UCABevent та UCABtravel Українського клубу аграрного бізнесу, керівника освітнього проєкту «Агрокебети»; Іллі Хаджинова, ректора Донецького національного університету імені Василя Стуса; Ірини Кирпичової, доцента кафедри садово-паркового господарства та екології  ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка»; Сергія Мічківського, завідувача кафедри комп’ютерних наук Університету економіки та права «КРОК».

Підсумки міжнародної конференції Агро-ІТ

У роботі конференції взяли участь понад 100 осіб – науковці, викладачі факультету, університетів України, Литви, Грузії, Казахстану, Туреччини, Азербайджану, відокремлених структурних підрозділів Донбаський аграрний фаховий коледж СНУ ім. В. Даля, Донецький фаховий коледж ім. В. Даля, Старобільський фаховий коледж СНУ ім. В. Даля та інших коледжів України, представники аграрних підприємств, підприємств та організацій, зацікавлених у розвитку інформаційних технологій та апаратно-програмного забезпечення в агропромисловому комплексі, молоді вчені та студенти.

До виступів у пленарному засіданні долучилися експерти, представники компаній та установ, науково-педагогічні працівники Аграрного факультету, зокрема Михайло Журба, заступник керівника науково-дослідного відділу з мікробіології Кернел; Ігор Курді, автор і керівник проекту AmoHive, IT-пасіка; Валерій Коляда, завідувач лабораторії охорони ґрунтів від ерозії та дистанційних методів дослідження Інституту ґрунтознавства та агрохімії імені Соколовського НААН, доцент кафедри агрономії та землеустрою аграрного факультету СНУ ім. В. Даля; Юрій Юркевич, викладач кафедри агрономії та землеустрою аграрного факультету СНУ ім. В. Даля; Олег Ряжських, Президент громадської організації «Гранд Експерт».

Підсумки міжнародної конференції Агро-ІТ

У рамках конференції були організовані роботи в секційних напрямах, головами яких виступили Лілія Мартинець, Сергій Митрохін, Євген Івченко. Науковці обмінювались досвідом дослідження та реалізації впровадження науково-практичних розробок у виробничу практику агропромислового комплексу та залучення до виконання спільних проєктів представників іноземних закладів вищої освіти та наукових установ, набуття та вдосконалення навичок використання систем Агро-IT, ознайомлення з інноваційними методами аналізу та контролю стану вирощування сільськогосподарських культур та виробництва продукції тваринництва, а також збору та обробки інформації діяльності сільськогосподарських підприємств України.